Entrepreneurship20 August 20201 min

Venturing: het resultaat van intrapreneurship en innovatie

Startit mei startitx webinar5 linkpostStartit mei startitx webinar5 linkpostStartit mei startitx webinar5 linkpostStartit mei startitx webinar5 linkpost
Back to overview

Uit succesvolle innovatie experimenten kunnen nieuwe ventures ontspruiten. Het mag duidelijk zijn dat de geboorte van een spin-off, spin-out, joint-venture, ...een spannende maar gevoelige gebeurtenis is! In de laatste webinar van onze vijfdelige reeks legde Maxime Monard van Start it X partner Monard Law haarfijn uit hoe het corporate venturing bij bedrijven er aan toe gaat.

Verder lieten we nog een aantal mensen aan het woord die de corporate venturing weg succesvol aflegden. Pieterjan Verhaeghen en Pieterjan Van den Bosch vertelden ons het boeiende traject van de oprichting van Bolt, het eerste energieplatform van België waar gezinnen hun stroom rechtstreeks kunnen kopen bij lokale opwekkers van groene energie. Sam Verbrugghe van Agfa blikte dan weer terug op het corporate venturing pad van Beemit, een oplossing om e-commerce boxes te personaliseren. Tot slot deed Olivier Smekens, ex-KBC corporate banker en CEO van Soluz.io, zijn ervaring uit de doeken met het opzetten van een fintech onderneming.

Kon je er niet bij zijn? Of wil je eenvoudigweg een terugblik op deze boeiende sessie? Bekijk dan onderstaande video, dan ben je weer helemaal up-to-date!